In de pers

Vaccinatie is één van de meest effectieve manieren om ziektes terug te dringen. Maar weinig medische toepassingen hebben zo’n impact op de wereldgezondheid gehad. Vooral infectieziektes zoals polio, mazelen en difterie lenen zich goed voor vaccinatie, maar ook steeds meer andere ziektes lijken ervoor in aanmerking te komen. Kanker bijvoorbeeld.

Dr. Joke den Haan, onderzoeker bij het VU Medisch Centrum, zet de eerste stappen op het gebied van een vaccin tegen alvleesklierkanker. Niet om te voorkomen dat mensen de ziekte krijgen, maar om patiënten met alvleesklierkanker mee te behandelen. Een therapeutisch vaccin zoals dat heet.

Klik hier voor hele artikel op www.kwf.nl

Over LeMKa

LeMKa is sinds november 2012 een stichting. Vanuit een particulier initiatief, mensen die te maken hebben met kanker een luisterend oor te bieden, ontstond de behoefte aan uitbreiding.

Door het oprichten van de stichting hopen wij een platform te creeren waar mensen die, op welke manier dan ook, te maken krijgen met kanker, ruimte vinden in de brede zin van het woord.