ANBI

‘Stichting LeMKa, Leven Met Kanker’ of ‘LeMKa’ is een stichting met een ANBI-status. ANBI staat voor ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Dat betekent in ons geval dat we alle inkomsten inzetten voor onze doelgroep: mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en hun naasten. Stichtingen met een ANBI-status hebben een publicatieplicht betreffende bepaalde gegevens en financiële cijfers. Die informatie verstrekken we op deze website, zo geven we inzicht in wie en wat wij willen zijn en wat we doen.
 

1. Naam en contactgegevens Stichting LeMKa, Leven Met Kanker Bezoekadres; Noordweg 129 8262 BR Kampen mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.lemka.nl Postadres; Prof.K.Schilderhof 9 te 8264 BM Kampen

 

2. RSIN nummer (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) en KvK nummer (Kamer van Koophandel nummer) RSIN nummer: 852044239 KvK nummer: 56257627

 

3. Doelstelling

De doelstelling van Stichting LeMKa volgens artikel 2 van haar statuten: a. de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten; b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De Stichting tracht dit doel te bereiken door:

a. ondersteuning te verlenen bij het optimaal houden van de kwaliteit van hun leven, aan mensen met kanker en aan hun naasten en/of aan personen die daarmee te maken hebben of hebben gehad. b. het aanbieden van ondersteuning aan (ex) patiënten met kanker en hun naaste omgeving; c. het door terzake kundige vrijwilligers - vanuit het inloophuis - aanbieden van informatie alsmede het verlenen van basis psychosociale ondersteuning aan mensen die met kanker te maken hebben; d. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het voorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De Stichting tracht haar doel in het bijzonder te bereiken door het aanbieden van een open huis, zijnde het "inloophuis" aan de doelgroep die woonachtig is in Kampen en wijde omgeving. Uitgangspunt van het inloophuis is dat gasten zonder afspraak of verwijzing terecht kunnen en dat daar aandacht is voor het persoonlijk verhaal van iedere gast. Tevens worden activiteiten aangeboden, welke zonder kosten of tegen een geringe vergoeding beschikbaar zijn.                                                                                                                                                                                                        

 

Over LeMKa

LeMKa is sinds november 2012 een stichting. Vanuit een particulier initiatief, mensen die te maken hebben met kanker een luisterend oor te bieden, ontstond de behoefte aan uitbreiding.

Door het oprichten van de stichting hopen wij een platform te creeren waar mensen die, op welke manier dan ook, te maken krijgen met kanker, ruimte vinden in de brede zin van het woord.