Actueel
Doel van ffvaren
Jaarlijks wordt er in en om het mooie Belt Schutsloot een vaartocht georganiseerd voor gasten die lijden of geleden hebben aan kanker. Een dagje uit, lekker varen in het prachtige Weerribben-Wiedengebied. Een goede gelegenheid om even weg te zijn van de beslommeringen die deze ziekte nu eenmaal met zich meebrengt. Een dergelijke tocht wordt al jaren met veel plezier georganiseerd.

Organisatie
Om het varen met gasten mogelijk te maken hebben een viertal vrijwilligers het initiatief genomen om jaarlijks een sloepentocht te organiseren. Dit viertal bestaat uit inwoners van Belt Schutsloot die op één of andere manier affiniteit hebben met mensen die lijden of geleden hebben aan kanker en die graag voor anderen iets willen betekenen. Drie jaar geleden is gestart met dit initiatief en inmiddels zijn er al twee sloepentochten gehouden. Gestart als onderdeel van een landelijke organisatie, maar sinds 2017 is besloten om zelfstandig een dergelijk evenement te organiseren.

Het programma voor 2019
Op zaterdag 15 juni zal de vijfde sloepentocht georganiseerd worden voor gasten die lijden of geleden hebben aan kanker. Natuurlijk is er de mogelijkheid om partner, of vriend/vriendin mee te nemen. Samen met andere gasten, vrijwilligers, eigenaren van sloepen staat een gezellige en kosteloze dag centraal. ’s Morgens om 10.30 uur wordt gestart, dit keer vanaf restaurant “De Waterlelie” Vanaf daar varen over de vele meren en kolkjes rondom het mooie Belt Schutsloot. Tegen het middaguur wordt er een uitstekende lunch verzorgd waarna de tocht voortgezet zal worden. Omstreeks 16.00 uur afmeren en nagenieten van een hopelijk mooie dag.
 
 
Een dergelijke sloepentocht kan alleen maar georganiseerd worden met vele vrijwilligers. Een aantal inwoners uit Belt Schutsloot en gasten die hun vakantie vieren in Belt Schutsloot, stellen hun sloep ter beschikking om dit evenement plaats te kunnen laten vinden.

Aanmelden 
U kunt zich aanmelden voor deze dag door een mail te sturen naar onderstaand mailadres waarna de coördinator contact met u zal opnemen.
Voor contact zie mailadres of bezoek de website
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Web: www.ffvaren.eu

Over LeMKa

LeMKa is sinds november 2012 een stichting. Vanuit een particulier initiatief, mensen die te maken hebben met kanker een luisterend oor te bieden, ontstond de behoefte aan uitbreiding.

Door het oprichten van de stichting hopen wij een platform te creeren waar mensen die, op welke manier dan ook, te maken krijgen met kanker, ruimte vinden in de brede zin van het woord.